Week 1: Nienke schrijft een blog, Rosanne shopt een foto

sleurzusters

Twee jaar geleden ben ik al eens begonnen met het maken van een 52-weken boekje, met het idee om een jaar lang elke week iets nieuws te doen (of iets te doen dat ik al lang van plan was een keer te doen) en dit vast te leggen in dit boekje (hoezo dertigersdilemma?). De omslag van het boekje zag er erg leuk uit, maar je raadt het al … verder is het boekje altijd leeg gebleven.

Rosanne heeft al een paar jaar een blog, de wereld van Rosanne, waarop ze haar avonturen beschrijft en deelt. En regelmatig zoekt zij voor zichzelf een leuke challenge om zichzelf (en de lezers) bezig te houden. Van een 30 Day Song Challenge tot een 365-dagen-project, waarin ze iedere dag een foto maakte.

De Sleurzusters

Van het één kwam het ander: Rosanne zocht een nieuwe challenge en ik wou mijn oude challenge nieuw leven inblazen. Ziehier het resultaat: de Sleurzusters! Heel 2015, 52 weken lang, elke week een nieuwe uitdaging! We hopen hiermee niet alleen onszelf bezig te houden het komende jaar, maar ook anderen te inspireren en activeren en wellicht mee te nemen op onze avonturen.

Week 1

Mijn eerste uitdaging (voor week 1 van 2015) is het schrijven van mijn eerste blog, met een beetje hulp van Rosanne. Rosannes eerste uitdaging is wegwijs worden in Photoshop of Gimp, met een beetje hulp van Nienke. Na een hele middag brainstormen en zoeken naar de juiste naam voor ons samenwerkingsverband en giechelen om namen die eigenlijk echt niet konden, besloten we dat we eerst maar aan de slag zouden gaan met Rosannes eerste challenge: een lesje fotobewerking in Gimp. Dat ging een stuk vlotter dan het bedenken van een naam, she’s a natural, kan ik wel zeggen!

What’s in a name?

Toen weer terug naar de naam. Die hadden we toch echt nodig voor we de site konden maken. We hadden al veel ideeën: De belevers, of Nien en Roos gehen los. Niet langer een bankhanger misschien? En Op ‘t randje met Nien en Rosantje dan? Het was het allemaal net niet. Tot het ons duidelijk werd: De Sleurzusters, dat zijn wij! Een leven zonder sleur is onze missie en het beste medicijn is heel veel leuke dingen doen.

Wat staat er te gebeuren?

De komende tijd zal onze blog wat meer vorm krijgen, met een mooie slogan en mooie plaatjes erop, maar de eerste blog is alvast een feit en ook de eerste door Rosanne geshopte afbeelding! Wat staat er de komende weken op het programma? We hebben allebei al wat leuke dingen in gedachten die we de komende tijd zouden kunnen gaan doen, die lees je hier en hier. Volgende week ga ik naar de kapper en neem een kapsel dat ik nog nooit gehad heb. Rosanne gaat waarschijnlijk (voor het eerst in 3000 jaar) schaatsen. Houd de site in de gaten voor onze verslagen!

9 thoughts on “Week 1: Nienke schrijft een blog, Rosanne shopt een foto

  1. Pingback: Nieuwe blog: de Sleurzusters | de wereld van Rosanne

  2. Pingback: Week 1: Rosanne leert haar universiteit kennen | De Sleurzusters

Reageer hier

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s