Week 26: Nienke maakt ijs

Wat doe je als na je vakantie, wat festivals en een hoop andere leuke uitjes je saldo op een dieptepunt is beland? Dan zoek je als Sleurzuster naar een activiteit die niet al teveel geld kost, maar toch erg leuk is, of zoals ik het al eerder noemde: pret voor een prikkie. Nu is er genoeg te doen binnen deze categorie, vooral ‘s zomers, maar een voorwaarde voor een Sleurzusteractiviteit is natuurlijk dat het ook nog iets nieuws moet zijn. Dus bijvoorbeeld Parkpop, dat ook in deze week viel, kwam niet in aanmerking (hoewel ik de übercoole 80’s synthpop-groep OMD, de reden dat ik naar Parkpop ging, nog nooit eerder gezien had). Ook mijn bezoek aan de tentoonstelling Hollands Deep, met foto’s van Anton Corbijn, in het Haags Gemeente museum een week eerder, kwam, hoe waanzinnig tof ook, wat mij betreft niet in aanmerking. Tjongejonge, zul je misschien denken, je maakt het jezelf wel erg moeilijk. Maar dat valt in dit geval best wel mee. In week 26 heb ik namelijk voor het eerst zelf ijs gemaakt en dat bleek verrassend simpel te zijn, zelfs zonder ijsmachine. En lékker dat het was!!

This is how you do it (recept van smulweb):

IMG1

Ingrediënten: 200 ml volle yoghurt, 80 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 250 ml slagroom

IMG2

Klop de yoghurt, suiker en vanillesuiker totdat de suiker is opgelost. Klop de slagroom tot vla.

IMG3

Schep het yoghurtmengsel en de slagroom voorzichtig door elkaar

IMG4

Zet het afgedekt in de diepvries. Klop het mengsel ieder half uur met een vork helemaal door, herhaal dit tot volledig ijs (bij mij was dat na een uurtje of 3)

IMG5

En zzmikkelen en zzmullen maar!

Je zult je misschien afvragen waar dat elk half uur doorroeren goed voor is, maar dat is om ijskristallen te voorkomen (normaal doet zo’n ijsmachine dat waarschijnlijk). De tweede keer dat ik het maakte heb ik minder vaak doorgeroerd (ik was het na 1,5uur zat) en toen was het ijs inderdaad kristalachtiger. De smaak was de tweede keer wél beter trouwens, want ik vond dat er naar verhouding meer yoghurt door mocht en minder suiker. Dat was nóg lekkerder. Ik weet niet meer precies hoeveel yoghurt en suiker ik toen gedaan had, maar ik dacht 250ml yoghurt en 60 gram suiker.

En weet je wat helemaal fantastisch is? Als je er verbrokkelde koffieleutjes en vers fruit overheen doet! Zaaaaalig!

3 thoughts on “Week 26: Nienke maakt ijs

  1. Oh dat klinkt echt te gek!! Is dat ook in 1 liter verpakkingen te verkrijgen 🙂 Zoon lekkere grote schepdoos zeg maar.

    Like

Reageer hier

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s