Nienke bezoekt Strasbourg (met Ruben!)

Parijs. Ruben was er nog nooit geweest en ik sinds de middelbare school niet meer (en toen interesseerde het me geen biet). Jammer genoeg wordt dit geen blog over ons bezoek aan Parijs, want tot op heden is deze situatie onveranderd: het is ons nog steeds niet gelukt om deze stad samen te bezoeken. Tot drie keer toe hebben we een serieuze poging gedaan, maar wegens omstandigheden ging het steeds niet door. De voorlaatste keer bleek het Roland Garros te zijn in de dagen dat we wilden gaan (en dan is het daar druk en duur) en de laatste keer, twee weken terug, waren er allemaal rellen en dat soort ellende in en rondom de stad van de liefde.

Geen Parijs dus. Maar we wilden er wel erg graag even tussenuit na (vooral voor Ruben) een erg drukke periode. Maar wat dan? Londen dan maar? Na een hoop last-minute-websites doorgeploegd te hebben (twee dagen voor vertrek), viel de prijs ons erg tegen. Het grootste probleem is dat je die sloot over moet. Dan maar iets waar we met de auto heen konden én wat ook al een tijdje op mijn verlanglijstje stond: Strasbourg!

Strasbourg is erg leuk!! Ons hotel lag in het mooie oude stadscentrum, dus dat was erg leuk en ook ideaal voor een korte citytrip. Genoeg leuke restaurantjes en cafétjes in de buurt en ook als je tijdens een stadswandeling even ‘thuis’ wilt plassen is het erg handig. Ik heb me voorgenomen om dit jaar geen eindeloos lange blogs te schrijven, dus ik hou het bij wat hoogtepunten aan de hand van deze fotoreportage.

1) Grande Île is de naam van het historische centrum van Strasbourg en staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Omdat het een eiland is kun je er met een boot omheen varen, maar dat hebben we niet gedaan. Het was lekker weer, dus we hebben een stadswandeling gemaakt, onder meer door de pittoreske wijk Petite France.

2) We hebben toch nog de Notre Dame gezien. En zelfs beklommen! Alhoewel dit geheel per ongeluk ging. We dachten namelijk dat we de kerk binnen gingen (we vonden het al gek dat we entree moesten betalen), maar toen de trappen aan de andere kant van de deur niet meer ophielden, beseften we ons dat we de toren aan het beklimmen waren. En dat we weleens iets aan onze conditie mochten doen (vooral ik aan de mijne). Maar eenmaal boven was het uitzicht fantastisch. Uiteindelijk hebben we ook de kerk nog vanbinnen mogen bekijken. Gigantisch en erg indrukwekkend.

3) Door de vele hippe cafétjes en restaurants, waar je ook als vegetariër goed aan je trekken komt, is het een erg leuke stad om te relaxen en uit te gaan. Wij vonden vooral de spiegeltent met live muziek erg leuk (helaas stond deze er maar tijdelijk, vanwege valentijn), maar we kunnen ook deze cafés en restaurants van harte aanbevelen: restaurant La Ruche, (afhaal)restaurant PUR ect. en eetcafé l’Artichaut waar we niet gegeten hebben maar wel lekkere lokale en speciale biertjes hebben gedronken. Yummie!

Waren er geen minpunten? Nou eigenlijk alleen de grote hoeveelheid zwervers in de straten. Tja, ik ben niet op vakantie om geconfronteerd te worden met andermans ellende. Geintje he, ff voor de duidelijkheid. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn met social media ;). En één andere kleine tegenvaller was dat we nét te laat waren om het Europees Parlement te bezoeken. Dat is alleen doordeweeks in de ochtend op afspraak vanbinnen te bezichtigen. De buitenkant, die we nog wél even gezien hebben, is ook wel aardig, maar daar ben je wel vrij snel op uitgekeken. Helaas voor de mensen die er ongevraagd naast kwamen te wonen. Desalniettemin, zou ik tot slot nogmaals willen zeggen: Strasbourg is leuk! En hip! En gezellig! Zegt het voort!

Reageer hier

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s