Rosanne is klapvee

Ergens begin dit jaar zag ik een oproepje: in de Werkspoorkathedraal in Utrecht zou een nieuw SBS6-programma opgenomen worden en er waren nog toeschouwers nodig voor op de tribune. Dat zag ik wel zitten. Het programma dat opgenomen zou gaan worden, was namelijk Ninja Warrior. In dit programma moeten deelnemers een zwaar hindernissenparcours afleggen. Degene die het haalt, is de eerste Nederlandse Ninja Warrior. Vroeger keek ik met Vera weleens naar WipeOut, wat we altijd erg vermakelijk vonden. Dus om bij dit vergelijkbare programma live aanwezig te mogen zijn, leek ons een eer.

Daarom stonden wij op een zaterdag om 16.00 uur paraat om de deelnemers aan te moedigen. We moesten tot 23.00 uur binnen blijven, dus we hadden wat voor de boeg. De gehele week waren er al afleveringen opgenomen en wij waren bij de laatste opnames aanwezig: de halve finale en de finale. Er was natuurlijk nog niets uitgezonden, dus we wisten niet wie er meededen en eventueel al afgevallen waren. Maar dat deerde niet, wij zouden ter plekke wel bepalen wie onze favoriet was.

Wij stonden daar dus om 16.00 uur paraat. Na heel veel tijd mochten we eindelijk de tribunes in de zaal betreden waar alles plaats zou vinden. Daar kwam een publieksentertainer die ervoor moest zorgen dat wij als publiek een beetje enthousiast werden. Wij werden juist niet zo erg blij van deze enigszins seksistische kerel, maar daar lieten we ons niet door kisten. We kwamen natuurlijk voor het aanmoedigen van de deelnemers.

Eigenlijk mochten we geen foto’s maken, maar deze heb ik stiekem van het parcours gemaakt.

Dat aanmoedigen ging ons best goed af. In het begin nog een beetje onwennig, maar we zaten er al snel helemaal in. Het parcours was namelijk behoorlijk heftig en we waren onder de indruk dat iemand dit überhaupt zou kunnen. We waren dus ook echt wel begaan met de deelnemers. We hoopten dat een aantal van hen het eerste deel in ieder geval zou halen (ook weer niet té veel, want hoe meer deelnemers doorgingen naar de finale, hoe langer wij daar ook nog zouden moeten zitten). Uiteindelijk werden we inderdaad, volgens planning, rond 23.00 uur weer vrijgelaten.

Verder kan ik er eigenlijk weinig over zeggen, want jullie moeten natuurlijk zelf naar het programma kijken om te zien wie de winnaar is geworden en of iemand zich de eerste Ninja Warrior Nederland mag noemen.

Het programma wordt op donderdagavond uitgezonden en de eerste twee afleveringen zijn al geweest. Ik weet niet precies wanneer de finale uitgezonden zal worden, maar dat zal nog wel een paar weken duren. Mocht je gaan kijken en je afvragen waar je ons eventueel in beeld kunt zien: het stukje net voor the wall en achter een kale man met een felroze trui. Lekker makkelijk herkenbaar!

2 thoughts on “Rosanne is klapvee

Reageer hier

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s