Week 2: De Sleurzusters keten in Rotterdam

Voor de tweede week van 2018 hadden we grootse plannen, maar onze communicatie was achteraf gezien iets minder groots. Daarom hadden we allebei een ander idee over de invulling van de dag, waardoor we uiteindelijk besloten de grootse plannen uit te stellen tot een geschiktere dag. (Dit klinkt allemaal heel spannend, en dat blijft voor jullie zo totdat we de plannen uitgevoerd hebben, gnagna.)

We moesten natuurlijk nog wel snel iets anders verzinnen en dat werden een paar activiteiten in Rotterdam.

Rosanne stapte dus in de trein en vertrok naar de grote stad. Nienke wachtte haar op het station op en vandaar vertrokken de Sleurzusters samen richting KEET, een conceptstore aan de Oppert in, jawel, Rotterdam. Hier kunnen kleine ondernemers een plekje huren om hun spullen te verkopen en er is van alles leuks te vinden. Ook is er een koffiecafé en dat was ons doel. Uit een groot aanbod van heerlijke taartjes wisten we allebei iets van onze gading te vinden. We zaten daar prima met onze koffie, thee en gebakjes.

 

Na een tijdje gingen we weer op pad, richting onze volgende bestemming: Museum Rotterdam. De oplettende lezer denkt nu misschien: hé, daar zijn jullie al eens geweest. Ja, we zijn in de vestiging aan de Coolhaven geweest: Museum Rotterdam ’40-’45 NU. Dit museum staat in het teken van Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. De andere vestiging, in het centrum, hadden we allebei nog niet bezocht, dus dit mocht gewoon.

In het Museum Rotterdam in het Timmerhuis ‘vertellen historische stukken en nieuw erfgoed in onverwachte combinaties het verhaal van Rotterdam en de Rotterdammers – van nederzetting aan de Rotte tot veelkleurige metropool,’ aldus de website van het museum. Alles gaat over Rotterdam dus.

 

Het gebouw op zich is al bijzonder, omdat het een combinatie is van een oud gebouw met hypermodern glas en staal. Er waren verschillende exposities, waar we als een razende doorheen moesten; we kwamen om 16.15 uur binnen en het museum zou al om 17.00 uur sluiten, oeps. We hadden ook zó gezellig zitten keten! Gelukkig konden we gratis naar binnen met Rotterdampas en Museumkaart, dus dat was geen probleem.

Het eerste half uur besteedden we aan drie maquettes van de stad: één van de stad zoals die nu is, eentje van net voor WOII, en eentje van zestienzoveel, als ik het goed onthouden heb. We probeerden straten en gebouwen te herleiden en liepen steeds weer heen en weer om de verschillende maquettes met elkaar te vergelijken. In de afgelopen vierhonderd jaar is er wel het een en ander veranderd, kunnen wij je vertellen.

 

Daarna hadden we nog een kwartier voor de rest van het museum, dus héél erg uitgebreid konden we het allemaal niet bekijken. Maar toch was het nog wel leuk en interessant.

 

Daarna was het tijd voor drinken, eten en Kino. Kino? Ja, dat is een ‘nieuwe’ bioscoop in Rotterdam. Hij is in september 2016 geopend in het voormalige LantarenVenster. Wij waren er allebei nog niet geweest, dus dit was voor ons het perfecte moment. We hebben daar eerst iets gedronken in de bar. Daarna hebben we gegeten in het restaurantgedeelte en Ruben voegde zich bij ons. En uiteindelijk gingen we daar dus ook nog naar de bioscoop.

We kozen de film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri en dat was een goede keuze. De film had net vier Golden Globes gewonnen en wat ons betreft is dat zeer terecht. Als je slim bent en van zwarte humor houdt, dan kan ik je deze film zeker aanraden.

 

Kino bleek ook een erg leuke plek te zijn. De bar en restaurant zijn leuk ingericht (leuker dan het op de foto’s lijkt) en het eten was lekker (wel ietwat karig met maar één vegetarisch gerecht, dus als je geen vlees- of viseter bent, moet je daar maar niet te vaak gaan eten). En het zaaltje waar we in kwamen was heel knus en klein. Het voelde een beetje of we in een grote huiskamer met veel vrienden naar een film zaten te kijken.

Al met al was het een gezellige dag met een bezoek aan een (voor ons) nieuw koffietentje, nieuw museum en nieuwe bioscoop. Zeer geslaagd en Sleurzusterwaardig dus!

Reageer hier

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s