Week 8: De Sleurzusters hebben een wilde stapavond

Sleurzuster Nienke had al een aantal Sleurzusterjaren een ‘echte’ kroegentocht op haar lijstje staan. Dat ‘echte’ wil zeggen, dat er méér dan één kroeg bezocht zou worden, want een eerdere kroegentocht vele jaren geleden eindigde bij dezelfde kroeg als waar hij begonnen was zonder dat er andere kroegen aan te pas waren gekomen.

Toen vriendin Marije haar pas geleden aan dit voornemen herinnerde, besloten ze niet langer te wachten en samen met Sleurzuster Rosanne en Marsha prikten ze een datum: 24 februari. Ook Lidian was enthousiast en Ruben zou misschien ook mee gaan.

Over de bestemming waren we het snel eens: het zou een Rotterdamse kroegentocht worden en van tevoren hadden de Sleurzusters al wat rondgesnuffeld welke kroegen leuk waren om te bezoeken en welke bij elkaar in de buurt lagen. Sleurzuster Nienke leek het wel leuk om gelijk nog wat voor haar onbekende kroegen aan te doen. We hadden er zin in!

Toen het eindelijk zover was … waren we allemaal niet zo fit. Hoewel, niet allemaal, maar toch een aantal van ons. Rosanne was net een paar dagen ziek geweest en kreeg om de zoveel tijd een hoestaanval. Nienke was ook verkouden. Lidian was misselijk na een vliegles. Met de anderen ging het wel beter, maar het was duidelijk dat het geen extreem late avond zou worden. Daarbij was het ook nog eens ijzig koud, dus niemand wilde al te veel buiten komen.

De ideale omstandigheden voor een kroegentocht dus!

Maar de Sleurzusters zijn niet van suiker, ook niet als het niet regent, dus we gingen gewoon van start. Wel in een flamingoroze zoet cupcakecafé, om op te warmen met koffie en thee, maar hé, we lagen tenminste niet thuis in bed!

Cupcakes.jpg

Een voor een sloten ook de andere kroeggangers aan en met zijn vieren vertrokken we naar de eerste echte kroeg: Bokaal. Hier dronken we allemaal een lekker biertje en we bestelden er ook een kaasplankje bij. Want er moest natuurlijk wel een bodempje gelegd worden! Het was een goed begin van de kroegentocht en ondanks alle lichamelijke ongemakken was het gelijk gezellig.

 

Het kaasplankje was heerlijk, maar natuurlijk geen échte bodem. Daarvoor gingen we naar de Pasta Kantine, want sporters eten ook pasta voor ze een intensieve wedstrijd voor de boeg hebben. Ruben had zich inmiddels bij ons aangesloten en ook Lidian schoof hier later aan. Nu waren we compleet!

De ober van de Pasta Kantine geloofde niet echt dat we gingen stappen toen we allemaal fris en water bestelden, maar dat was natuurlijk juist omdat we het anders niet tot de volgende kroeg zouden redden.

Pasta Kantine

Het was een leuk restaurant en we hebben erg lekker gegeten. We zaten hier goed en we hadden geen haast. Ook de bediening leek geen haast te hebben, waardoor we best laat vertrokken naar de volgende kroeg. Dat werd Pol. Bij Pol was aardig vol, maar met hulp van de bediening konden we toch een mooi plekje voor ons groepje creëren, inclusief een stoel voor iedereen.

Hier dronken we allemaal nog één of twee biertjes en toen was de koek wel op voor verschillenden van ons. En het was ook tijd om de laatste trein naar huis te halen.

Dus de score van deze kroegentocht: twee kroegen!

Hebben we deze avond dan gefaald? Wat betreft uitvoering van een kroegenTOCHT misschien wel. En wat betreft het aantal ‘nieuw ontdekte kroegen’ ook. Maar wat betreft gezelligheid zeker niet. Daar slagen we eigenlijk altijd wel in. En de rest van die kroegen komt wel een andere keer. We hebben al plannen voor de zomerversie met terrassen, dus dat komt helemaal goed.

Reageer hier

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s