Week 13: Rosanne bezoekt Kantien

O jee, ik loop een beetje achter met de verslaglegging van alle spannende dingen die ik doe. Ik zal jullie eens bijpraten.

In week 13, inmiddels zo’n zes weken geleden, heb ik twee keer Kantien bezocht. Dit restaurant is een paar jaar geleden geopend en is gevestigd in de kantine van een oud kantoorpand. Vanaf het begin wilde ik daar weleens naartoe. Op de foto’s ziet het er lekker hipster uit en ze hebben een mooi menu met veel seizoensgroenten op de kaart. Het was er nog steeds niet van gekomen, maar de Sleurzusters zijn in het leven geroepen om dit soort dingen op te lossen! Daarbij komt dat ik inmiddels op minder dan 5 minuten fietsen daarvandaan woon, dus dit kon niet al te lang meer uitblijven.

Mijn eerste bezoek was niet om daar te eten, maar om mee te doen aan de pubquiz. Deze organiseren ze iedere maand en met een aantal flatgenoten ging ik deze eens uitproberen. Dat is het mooie aan verhuizen naar een nieuwe flat; alle bewoners zijn er nieuw en dat schept een band! En gelukkig heb ik dus een paar leuke flatgenoten die ook van quizzen houden.

De plek was mooi, de quiz was leuk, de biertjes waren lekker en ons team was gezellig. In de eerste ronden waren we best goed, maar toen kwam er een literatuurronde waar geen van ons kaas van had gegeten. Daar hebben we helaas wat punten moeten laten liggen. Ik weet niet meer hoe hoog we waren geëindigd (het nadeel van zo laat bloggen), maar volgens mij grepen we maar nét naast de prijzen. Dat kan bijna niet anders.

De laatste dag van die week, zondag, was het eerste paasdag. En toen was ik weer in Kantien te vinden; deze keer voor een paasbrunch. Het leek me wel gezellig en lekker om daar eens de deur voor uit te gaan en gelukkig dachten een paar vriendinnen daar hetzelfde over.

De tafels waren mooi gedekt, we kregen lekker eten en ik dronk ook twee cocktails – het was tenslotte een feestdag en ik had de rest van de dag geen verplichtingen.

Ik heb nu eigenlijk nog steeds niet écht bij Kantien gegeten, dus ik moet nog eens terug om dat mooie menu te gaan proeven. Maar ik vond dit een goede eerste kennismaking met dit leuke restaurant.

Advertisements

Reageer hier

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s